Ταβέρνα «Στέρνα του Μπλουμοσήφη»

Η ιστορία:

Το κτίριο χρονολογείται από το 1905 και άρχισε τη ζωή ως ένα καφέ. Το κυρίως δωμάτιο περιελάμβανε το δωμάτιο στέρνα, με μια στέρνα που σώζεται μέχρι σήμερα, η οποία χρησιμοποιείται για να κρατήσει τα δροσερά τα αναψυκτικά. Μπλουμοσήφη ήταν ο πρώτος ιδιοκτήτης αυτού του τόπου. Το όνομά του ήταν παρατσούκλι που προέρχεται από τη λέξη "Μπλουμης", που σημαίνει σκουρόχρωμος και η λέξη «Σήφης», το πραγματικό του όνομα. Υπήρχαν φορές που η καφετέρια είχε τις στιγμές της δόξας, ειδικά στη δεκαετία του '80, όταν πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις, παραστάσεις και συναυλίες που λαμβάνουν χώρα στο Βάμο, και το καφέ φιλοξένησε πολλούς διάσημους καλλιτέχνες που επέλεξαν καφέ Μπλουμοσήφη να απολαύσετε ένα ποτό ή ένα ποτήρι κρασί και ξεκούραση μετά από μια μακρά νύχτα της εκτέλεσης.


Η ταβέρνα:

Οι καλές στιγμές συνεχίστηκαν και σήμερα Μπλουμοσήφη είναι μια πολύ γνωστή παραδοσιακή ταβέρνα που σερβίρει κρητική παραδοσιακή κουζίνα, με πιάτα όλα μαγειρεμένα μόνο με παρθένο ελαιόλαδο: σαλιγκάρια, κουκιά, Φάβα, αγκινάρα με κουκιά ή αρνάκι, σουπιές με μάραθο, κόκορα κρασάτο, ντόπια κρέατα μαγειρεμένα με τον παραδοσιακό πέτρινο φούρνο ή στο τηγάνι (αρνί, κατσίκι, χοιρινό, κοτόπουλο, κουνέλι).

Υπάρχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία από κρητικά τυριά, εμφιαλωμένα κρασιά, και κρασί από τα τοπικά αμπέλια. Για επιδόρπιο, σερβίρεται γιαούρτι με "γλυκό του κουταλιού» (κομμάτια φρούτων σε σιρόπι), από τοπικούς παραγωγούς και συνοδεύεται από εκλεκτή ρακή (τσικουδιά). Μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας κάτω από την ευχάριστη σκιά των μεγάλων πλατάνων το καλοκαίρι ή με τις αντανακλάσεις του τζακιού το χειμώνα και να ακούσετε ελληνική μουσική, μερικές φορές Live.