Επισκεφθείτε τοπικούς παραγωγούς

Τα 4 απαραίτητα συστατικά της κρητικής κουζίνας. Επισκεπτόμαστε ανθρώπους που συνεχίζουν μια παράδοση αιώνων.

Βότανα
Η Ναταλία μαζεύει καθημερινά τα βότανα που μας περιβάλλουν και φτιάχνει τσάι με αυτά. Το θαλασσινό αλάτι προέρχεται από τις φυσικές αλυκές της περιοχής και το καπνίζει μαζί με λεμόνια από τον κήπο της. Η μαρμελάδα της με πορτοκάλι και λεμόνι είναι εξαιρετική και επίσης φτιάχνει ένα μοναδικό σιρόπι χαρουπιού,υο πιο φυσικό και βιολογικό γλυκαντικό στον κόσμο!
Ελαιόλαδο
Στο ελαιοτριβείο της οικογένειας Μελισσάκη, θα γνωρίσετε την πέμπτη γενιά παραγωγών ελαιολάδου. Ένα από τα πιο σύγχρονα και προηγμένα ελαιοτριβεία στην περιοχή που εγγυάται την άριστη ποιότητα της Κρητικής ελιάς.

Λεπτομέρειες

  • Έναρξη: 10:00 π.μ από Τουριστικό Γραφείο Βάμου
  • Ημέρες: καθημερινά κατόπιν αιτήματος (εκτός Κυριακής)
  • Ελάχιστος αριθμός ατόμων, 6 ενήλικες
  • Κράτηση τουλάχιστον μία ημέρα νωρίτερα
  • Περιλαμβάνεται: - τοπικό κρητικό φαγητό, ποτό - Ξεναγός - Μεταφορά (+10 ευρώ ανά ενήλικα & 5 ευρώ ανά παιδί)
  • Διάρκεια: περίπου 5-6 ώρες
  • Κόστος: 75 ευρώ το άτομο/40 ευρώ το παιδί 11-16 ετών & 30 ευρώ το παιδί 5-10 ετών
 
Τυρί
Ο Γιώργος συνεχίζει περήφανα τη μακρά παράδοση παραγωγής τυριού στο τυροκομείο του. Σε συνεργασία με τους βοσκούς των λευκών ορέων, το καθιστά ένα από τα καλύτερα τυριά στον κόσμο.
Κρασί
Στο οινοποιείο του Βλάσση, με την ατμοσφαιρική κάβα του, βρίσκουμε πολλές από τις καλύτερες ποικιλίες κρασιού της περιοχής, καθώς και διεθνώς. Υπέροχοι κρητικοί αμπελώνες!
Μεσημεριανό γεύμα
Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, θα απολαύσουμε ένα ωραίο σπιτικό γεύμα βασισμένο σε παραδοσιακές Κρητικές συνταγές!
Ώρα καλή!
 
<![endif]-->